Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης προς την Νεολαία του Δήμου



Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στον Δήμο Ευόσμου - Κορδελιού συνοδεύτηκε από την απαράδεκτη συμπεριφορά της διοικούσας παράταξης προς την Νεολαία του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα το ΤΟ.ΣΥ.Ν σε συνεργασία με τις κομματικές νεολαίες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ εξέφρασαν την γραπτή δυσαρέσκεια τους για τον χαρακτηρισμό δημοτικού συμβούλου της διοίκησης προς τον Εύοσμο, ο οποίος τον ανέφερε ως Κόσσοβο.
Οι νέοι ζήτησαν τον λόγο και η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου με την συγκατάθεση του Δημάρχου αρνήθηκε να τον δώσει, υπήρξαν μερικά λεπτά έντονης αντιπαράθεσης και στη συνέχεια ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν αποχώρησαν από την αίθουσα φανερά ενοχλημένοι από την στάση της διοίκησης.

Το χθεσινό περιστατικό συνεχίστηκε και σήμερα, με την σκληρή ανακοίνωση του τοπικού συμβουλίου νέων και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ευόσμου, οι οποίες αναφέρουν.

Ανακοίνωση ΤΟΣΥΝ
«Ένα δυνατό χτύπημα δέχτηκε σύσσωμη η νεολαία του Ευόσμου από την διοίκηση Λαφαζανίδη. Συγκεκριμένα όταν ζητήθηκε ο λόγος σε Δημοτικό συμβούλιο από τον πρόεδρο του ΤΟΣΥΝ, δεν του δόθηκε ποτέ από την πρόεδρο του Δημ.Συμβουλίου. Ωραία τα λένε στα λόγια ότι θέλουν τους νέους στο προσκήνιο και πρωταγωνιστές των εξελίξεων αλλά στην ουσία μας θέλουν θεατές. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ να ζητάει τον λόγο η νεολαία και να μην της τον δίνουν, ντρεπόμαστε για λογαριασμό της διοίκησης Λαφαζανίδη για ακόμη μια φορά μας δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Μας λυπεί ιδιαίτερα το συγκεκριμένο γεγονός, το κατακρίνουμε και το καταδικάζουμε.»


Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ Ευόσμου
«Καταδικάζουμε κάθε είδος φίμωσης και άρνησης διαλόγου με όποιον τρόπο και να γίνεται, είτε εντός είτε εκτός του δημοτικού συμβουλίου. Η υφιστάμενη διοίκηση όφειλε να δώσει τον λόγο στον πρόεδρο του ΤΟΣΥΝ, να ακούσει προσεκτικά τα λεγόμενα του, διότι εκπροσωπούσε όλους τους νέους του Δήμου. Οι θεωρίες περί νέων πρωταγωνιστών αναιρέθηκαν από τους εμπνευστές τους, μας θέλουν κομπάρσους και όχι πρωταγωνιστές στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Καταδικάζουμε και κατακρίνουμε το συγκεκριμένο γεγονός, λυπούμαστε που η πρώτη διοίκηση του νέου Καλλικρατικού Δήμου προχώρησε σε αυτήν την κίνηση.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Ευόσμου ήταν είναι και θα είναι θεματοφύλακας της συμμετοχικής Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε Δίπλα σε κάθε νέο αγωνιστή που έχει αηδιάσει από το πολιτικό σύστημα και θέλει να το αλλάξει…»



1 σχόλιο: