Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ακυρώθηκε το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στους Δημάρχους κ.Λαφαζανίδη - κ.Παπαδόπουλο

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ της Παρασκευής 28 Μαίου 2012 ισχυρό χαστούκι δέχτηκαν ο κ. Λαφαζανίδης και ο δήμαρχος του Παύλου Μελά ύστερα από την απόφαση του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης να ακυρώσει το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο είχαν συνυπογράψει οι δύο δήμαρχοι. Το περίφημο μνημόνιο το εμπνεύστηκαν οι δύο δήμαρχοι, προκειμένου να δικαιολογήσουν την πρόσληψη τεσσάρων συγγενικών προσώπων τους. Σε μια προσπάθεια να μην προκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα, οι δήμαρχοι αντάλλαξαν τα ρουσφέτια τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζανίδης προσέλαβε στο δήμο Ευόσμου-Κορδελιού την κόρη του δημάρχου Παύλου Μελά και έναν εκ των στενών συνεργατών του. Σε αντάλλαγμα ο δήμαρχος του Παύλου Μελά προσέλαβε στο δήμο του τον γαμπρό του κ. Λαφαζανίδη και ένα επίσης συγγενικό του πρόσωπο. Επιπλέον επειδή οι νεοπροσληφθέντες δεν είχαν αντικείμενο αλλά και για να παραμείνει ο καθένας στο δικό του δήμο και να μην είναι αναγκασμένος να πηγαίνει σε αυτόν όπου διορίστηκε, οι δήμαρχοι υπέγραψαν και ένα μνημόνιο συνεργασίας, την υλοποίηση του οποίου ανέθεσαν στους προσληφθέντες συγγενείς τους. Όταν έπειτα από πολλούς μήνες το μνημόνιο ετέθη προς ψήφιση στα δημοτικά συμβούλια των δύο δήμων του μεν Παύλου Μελά το απέρριψε ενώ του Ευόσμου-Κορδελιού ψηφίστηκε με σχετική πλειοψηφία δηλαδή μόνο από τη διοίκηση. Την απόφαση αυτή όμως ακύρωσε ο γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης. Σύμφωνα με την ακυρωτική απόφαση, το μνημόνιο είναι νομικά έωλο και ασαφές ως προς το σκοπό που εκπληρώνει καθώς και ως προς το έργο που θα εκτελεστεί.

Αίσθηση προκαλούν ωστόσο οι δηλώσεις του κ. Λαφαζανίδη. Συγκεκριμένα είπε: η απόφαση του γ.γ. δεν έχει κανένα νόημα. Τα άτομα που είχαμε δεν τα προσλάβαμε μόνο για το μνημόνιο αλλά και για άλλα αντικείμενα που αφορούν το δήμο. Αυτοί που κάνουν την καταγγελία είναι πρώην δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο.

πηγή:oloimaziek.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου