Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ωρολογιακή βόμβα το δημ.συμβούλιο της Τρίτης 7/8




Ως συμβούλιο “ωρολογιακή βόμβα” , μπορεί να χαρακτηριστεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 7/8 στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Αυτό γιατί πέρα από τον έκτακτο χαρακτήρα και σημαντικό που είχε, λόγω του μεγάλου θέματος της Μεταφοράς της Πολεοδομίας του Ευόσμου στην κοινότητα του Κορδελιού, σκιαγραφήθηκε και από επεισόδια όπως αναφέρει και το παρακάτω δημοσίευμα, συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και άμεσα ενδιαφερομένων δημοτών – επαγγελματιών.


Η σύγκλιση του εν λόγω δημοτικού συμβουλίου έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν3852/10 διότι ζητήθηκε από το 1/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Καθώς και 42 δημότες σύμφωνα με τις διατάξεις του κώδικα των δήμων και κοινοτήτων.

Στην πρώτη συνεδρίαση που έγινε για το συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος έθεσε το θέμα
σε διαλογική συζήτηση δίχως να ψηφιστεί απόφαση.

Στην δεύτερη συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη 7/8 πάλι από αίτηση των συμβούλων, έγινε και πάλι διαλογική συζήτηση αλλά ο Δήμαρχος κ.Λαφαζανίδης και η πρόεδρος του συμβουλίου αρνήθηκαν να την θέσουν προς ψηφοφορία για να ληφθεί απόφαση.

Μετά από απαίτηση δημ.συμβούλων και δημοτών (άμεσα ενδιαφερομένων, που παρευρέθηκαν εκεί) για λήψη απόφασης, ο δήμαρχος από κοινού με την πρόεδρο αποχώρησαν από την αίθουσα ακολουθούμενοι από ορισμένους συμβούλους της διοικούσαν παράταξης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γιουχαριστούν από τους δημότες που παρευρέθηκαν εκεί. Κατόπιν πίεσης και αφού συνεχίστηκε το συμβούλιο με τον αντιπρόεδρο, οι πρακτικογράφοι εξαναγκασμένοι από την διοικούσα αρχή αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους το βιβλίο των πρακτικών, το οποίο ήταν ανυπόγραφο από τους συμβούλους.

Ωστόσο ο κ.Δήμαρχος Στάθης Λαφαζανίδης έχει προχωρήσει ήδη στην μετεγκατάσταση της πολεοδομίας, χωρίς λήψη απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα να θίγονται όχι μόνο οι επαγγελματίες της περιοχής , όχι μόνο οι δημότες αλλά και οι θεσμοί της δημοκρατίας και της αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου